Kycklingtimbaler med gräslök

Du behöver 125-150 g kycklingfilé färsk 100 g färskost av philadelphiatyp 1 dl vispgrädde 1 st ägg 1.5 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 0.5...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 125-150 g kycklingfilé färsk
  • 100 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 1.5 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk potatismjöl
  • 2 msk finhackad gräslök
  • smör till formar eller muffinsplåt
  • färska salviablad
  • 1 tsk olivolja
  • flingsalt
  • grönsallad till servering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa hastigt kycklingfiléerna skurna i bitar, färskost, grädde och ägg till en jämn smet i matberedare monterad med kniv. Tillsätt salt, peppar och potatismjöl och kör tills allt blandas. Ta bort knivbladet och blanda i gräslöken i smeten.

2

Fördela färsen med råge i fyra välsmorda ugnssäkra formar som rymmer 1 dl, släta till färsen lite på ytan. Toppa med salviablad och pensla med olivolja. Salta. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter eller tills de är helt genomgräddade.

3

Låt vila cirka 15 minuter och ta sedan ut dem ur formarna. Servera med grönsallad.


Kommentar:
Fina timbaler med kyckling och gräslök är lätt att lyckas med, servera med en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top