Du behöver
- 125-150 g kycklingfilé färsk
- 100 g färskost av philadelphiatyp
- 1 dl vispgrädde
- 1 st ägg
- 1.5 krm salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 0.5 tsk potatismjöl
- 2 msk finhackad gräslök
- smör till formar eller muffinsplåt
- färska salviablad
- 1 tsk olivolja
- flingsalt
- grönsallad till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa hastigt kycklingfiléerna skurna i bitar, färskost, grädde och ägg till en jämn smet i matberedare monterad med kniv. Tillsätt salt, peppar och potatismjöl och kör tills allt blandas. Ta bort knivbladet och blanda i gräslöken i smeten.
Fördela färsen med råge i fyra välsmorda ugnssäkra formar som rymmer 1 dl, släta till färsen lite på ytan. Toppa med salviablad och pensla med olivolja. Salta. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter eller tills de är helt genomgräddade.
Låt vila cirka 15 minuter och ta sedan ut dem ur formarna. Servera med grönsallad.
Fina timbaler med kyckling och gräslök är lätt att lyckas med, servera med en sallad.