Kycklingspett på citrongräs

Du behöver 500 g kycklinglårfilé ingefära tumstor bit 1 st ägg 0.5 tsk salt ströbröd helst japansk panko 16 st citrongräs 1 dl jordnötter 2...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • ingefära tumstor bit
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • ströbröd helst japansk panko
  • 16 st citrongräs
  • 1 dl jordnötter
  • 2 msk sesamfrön
  • lime

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Kör kycklingen till grov färs i matberedare. Riv ingefäran fint, pressa ut saften och kasta bort resten. Rör ihop kycklingfärs, ingefärsjuice, ägg, salt och så mycket ströbröd som krävs för att färsen ska hålla ihop.

3
Banka på den tjockaste änden av varje citrongräs tills det flisar sig. Ta olja på händerna, krama en liten näve färs till en oval boll, tryck in citrongräset mitt i och kläm åt. Upprepa med resten av färsen och rulla de färdiga spetten i ströbröd. Hetta upp 1 centimeter olja i en stekpanna.

4
Stek spetten gyllene runt om. Överför spetten till plåt och stek klart i ugnen, cirka 20 minuter.

5
Krossa jordnötterna. Rosta sesamfröna i torra stekpanna.

6
Strö frön och nötter över spetten.


Kommentar:
Receptet är taget ur boken “Om jag var din hemmafru eller hur man får en vardag att smaka som en lördag” (Norstedts).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top