Kycklingspett med sydamerikanska smaker

Du behöver 0.5 tsk svartpeppar grovmalen 2.5 tsk paprikapulver milt 1 tsk malen ingefära 0.5 tsk kajennpeppar 0.5 tsk farinsocker 1 tsk spiskummin malen 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
  • 2.5 tsk paprikapulver milt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk farinsocker
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 st lime saft från
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt

Till servering:

1.5 st röd paprika
1.5 st gul paprika
tortillabröd
2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
1 st koriander knippe färsk
limeklyftor

Gör så här

1
Blanda samman alla ingredienser (även limesaft) till kycklingkryddningen utom salt.

2
Skär filéerna i grova strimlor och lägg dem i en skål. Massera in kryddningen och låt stå i kylskåp cirka 1 timme, gärna längre.

3
Lägg under tiden grillspetten i blöt om du använder dig av trä­spett.

4
Trä kycklingen på grillspetten och krydda dem sedan med salt. Skär paprikan i grova bitar och trä på grillspett.

5
Grilla spetten över fin glöd i cirka 2–3 minuter på varje sida, paprikaspetten kanske behöver lite mer tid.

6
Servera med varma tortillabröd, lite gräddfil och/eller naturell turkisk yoghurt, lime och grovhackad koriander.


Kommentar:
Tid: 30 minuter + tid för marinering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top