RECEPT FRÅN IK

Kycklingspett med sydamerikanska smaker

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
  • 2.5 tsk paprikapulver milt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk farinsocker
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 st lime saft från
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • Till servering:

  • 1.5 st röd paprika
  • 1.5 st gul paprika
  • tortillabröd
  • 2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 1 st koriander knippe färsk
  • limeklyftor

Gör så här

1
Blanda samman alla ingredienser (även limesaft) till kycklingkryddningen utom salt.
2
Skär filéerna i grova strimlor och lägg dem i en skål. Massera in kryddningen och låt stå i kylskåp cirka 1 timme, gärna längre.
3
Lägg under tiden grillspetten i blöt om du använder dig av trä­spett.
4
Trä kycklingen på grillspetten och krydda dem sedan med salt. Skär paprikan i grova bitar och trä på grillspett.
5
Grilla spetten över fin glöd i cirka 2–3 minuter på varje sida, paprikaspetten kanske behöver lite mer tid.
6
Servera med varma tortillabröd, lite gräddfil och/eller naturell turkisk yoghurt, lime och grovhackad koriander.

Kommentar:
Tid: 30 minuter + tid för marinering.


Recept // Fler kyckling & fågelrecept