Kycklingspett med ramslök, prästost och mandel

Du behöver 800 g majskycklingbröstfiléer med skinn 2 msk rapsolja + 2 msk smör till stekning salt svartpeppar nymald 0.75 dl mandelflagor 1 st ramslök...

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 800 g majskycklingbröstfiléer med skinn
  • 2 msk rapsolja + 2 msk smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 0.75 dl mandelflagor
  • 1 st ramslök knippa
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 st citron saften och det yttersta finrivna skalet
  • 75 g prästost (eller parmesanost)
  • 2 st vårlök hackade, till garnering
  • 1 dl salladsblad till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingbrösten i tre bitar snett på längden och vänd runt med olja, salt och nymald svartpeppar.

2
Grilla eller stek bitarna tills de får fint mönster och färg och lägg i en ugnsfast form. Ungsbaka i cirka 10 minuter tills de är helt klara och låt svalna.

3
Torrosta mandeln gyllene i en panna och häll över på ett fat.

4
Grovhacka ramslöken och blanda med rapsolja, citronsaft och -skal. Trä kycklingen på spett och doppa dem i ramslökssåsen så att hela kycklingbitarna täcks av såsen. Lägg upp dem på ett stort fat. Riv över prästostflagor och strö på hackad vårlök och blandade salladsblad. Garnera med mandelflagor och ringla eventuellt över mer ramslökssås.


Kommentar:
Den här rätten kan serveras antingen ljummen eller kall. Den går bra att förbereda. Tillaga kycklingspetten helt klara dagen innan och doppa i ramslöksåsen och garnera 10 minuter innan det ska serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top