RECEPT FRÅN IK

Kycklingspett med honungsglaze

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner

Du behöver

    Glaze:

  • 2 msk citronsaft färskpressad
  • 2 msk flytande honung
  • 1.5 krm kardemumma malen
  • 1 msk japansk sojasås
  • Kycklingspett:

  • 4 st kycklingfiléer ca 450 g
  • salt och peppar
  • 2 st röda äpplen
  • 9 st träspett blötlagda
  • 2.5 msk smör
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • rosmarinkvistar plockade blad från

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till glazen i en skål. Skär kycklingfiléer i små bitar. Salta och peppra. Klyfta, kärna ur och skär äpplen i bitar. Trä kyckling- och äppelbitar på blötlagda träspett. Sätt ugnen på 175 grader.
2
Bryn spetten, i två omgångar, runt om i smör, i cirka 5 minuter. Lägg dem efterhand på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Pensla med glaze. Strö över citronskal och rosmarinblad. Efterstek spetten i mitten av ugnen 5–10 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt. Peppra.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept