Kycklingspett med grillad sparris

Du behöver 800 g kycklinglårfilé 10–12 bambuspett Marinad: 1 vitlöksklyfta 1 msk dijonsenap 1 msk pressad citron 1 1/2 dl vitt vin 2 msk olivolja...


6 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 10–12 bambuspett
  • Marinad:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk pressad citron
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 12 gröna sparrisar, gärna lite grövre
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Marinering

2
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg dem i dubbla plastpåsar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll den över kycklingen.

3
Knyt igen påsen och marinera i minst 2 timmar. Lägg bambuspetten i blöt en timme innan de ska användas.

4

5
Grillning

6
Låt marinaden rinna av ordentligt. Trä upp kycklingen på spett, salta och peppra. Grilla dem runt om i 7–8 minuter. Skär bort den nedre, grova delen av sparrisarna och pensla dem med lite olivolja.

7
Grilla dem 2–3 minuter runt, salta. Gör en trevlig uppläggning genom att varva spett och sparris på ett snyggt fat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top