Du behöver
- 800 g kycklinglårfilé
- 10–12 bambuspett
- Marinad:
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk pressad citron
- 1 1/2 dl vitt vin
- 2 msk olivolja
- 12 gröna sparrisar, gärna lite grövre
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
1
Marinering
2
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg dem i dubbla plastpåsar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll den över kycklingen.
3
Knyt igen påsen och marinera i minst 2 timmar. Lägg bambuspetten i blöt en timme innan de ska användas.
4
5
Grillning
6
Låt marinaden rinna av ordentligt. Trä upp kycklingen på spett, salta och peppra. Grilla dem runt om i 7–8 minuter. Skär bort den nedre, grova delen av sparrisarna och pensla dem med lite olivolja.
7
Grilla dem 2–3 minuter runt, salta. Gör en trevlig uppläggning genom att varva spett och sparris på ett snyggt fat.