Kycklingsoppa med ris och ingefära

Du behöver 1 st gul lök 2 st morötter 4 st kycklingbröst smör 1 l vatten 2.5 dl kelda laga lätt 2 st grönsaksbuljongtärningar 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 4 st kycklingbröst
  • smör
  • 1 l vatten
  • 2.5 dl kelda laga lätt
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk ingefära riven
  • 2 tsk soja
  • salt och peppar
  • 3 dl basmatiris kokt
  • gräslök färsk

Gör så här

1
Hacka löken. Skär morötterna i bitar. Skär kycklingen i bitar och fräs med lök i en kastrull.

2
Häll på vattnet, Laga lätt och buljongtärningar samt morötter. Smaksätt med riven ingefära, soja, salt och peppar. Låt allt koka 5 minuter och tillsätt sedan det färdigkokta riset.

3
Servera med bröd och dekorera med gräslök.


Kommentar:
Matiga soppan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top