Du behöver
- 1.5 l kycklingbuljong 3 tärningar + vatten
- 2 dl röda linser sköljda
- 1 st purjolök i slantar
- 2 st kycklingfiléer
- 3 st morötter strimlade på längden med potatisskalare
- 1.5 tsk harissa
- 1 st citron pressad
- salt och peppar
- 1 st ingefära tumstor bit
Gör så här
1
1. Koka upp buljongen och linserna, koka 4 minuter.
2
2. Tillsätt purjon och hela kycklingfiléer. Ta upp kycklingen efter cirka 7 minuter och låt svalna något innan du river köttet i tunna remsor med fingrarna.
3
3. Tillsätt strimlad morot, harissa och pressad citron, smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingköttet i soppan.
4
4. Riv ingefäran, pressa ur saften och tillsätt strax före servering.
Näringsvärde:
Kcal 554
Fett 4 g
Kolhydrater 83 g
Fibrer 17 g