Kycklingsmörgås med avokado och fetaost

Du behöver 1 st kycklingfilé stor salt, svartpeppar smör olivolja 1 st avokado mogen 0.5 pkt fetaost 2 st tomater 2 st salladslökar 4 st...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kycklingfilé stor
  • salt, svartpeppar
  • smör olivolja
  • 1 st avokado mogen
  • 0.5 pkt fetaost
  • 2 st tomater
  • 2 st salladslökar
  • 4 st bröd stora skivor gott

Gör så här

1
Salta och peppra kycklingfilén. Stek den i smör och olivolja i het stekpanna, två minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsform och laga klart i 180 graders ugnsvärme i cirka 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Låt vila och svalna något. Skiva kycklingen ganska tunt.

2
Skala, dela och kärna ur avokadon, skär den i skivor, Hyvla tunna skivor av fetaosten, skiva tomaterna och salladslökarna.

3
Grilla brödet på ena sidan i grillpanna eller rosta det lätt. Bred smör på två av skivorna och bygg en fin smörgås med avokado, kyckling, fetaost, tomat och salladslök, ringla över lite god olivolja, salta och ta några tag med svartpeppar­kvarnen. Lägg på de andra brödskivorna. Skär itu mackorna med en vass kniv utan att klämma ihop dem.


Kommentar:
Meny
Välkomstbubbel med hallon
Minicaesarsallad med räkor
Oeufs en cocotte
Bönsallad med mynta och lammkorv
Kycklingsmörgås med avokado och fetaost
Fyllda croissanter
Sconesbakelser med grädde och rårörda hallon
Ginger screwdriver med blodapelsin

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top