Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 1 st romansallad
  • 1 st stånd fänkål
  • 1 st klyfta vattenmelon
  • 0.5 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 0.5 kruka färsk basilika bladen
  • 2 msk olivolja
  • Dressing

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk kapris
  • vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk citronsaft
  • finhackade örter t ex persilja eller basilika
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • surdegsbröd

Gör så här

1

Plocka kycklingen på allt kött och dela det i mindre bitar.

2

Plocka, skölj och torka salladen, skär i mindre bitar. Dela och skiva fänkålen tunt. Skala och skär melonen i mindre ­bitar.

3

Skala, kärna ur och skiva gurkan. Skiva den tunt. Dela tomaterna i halvor och tärna fetaosten.

4

Lägg upp sallad varvad med kyckling, melon, alla grön­saker och fetaost. Toppa med oliver och skuren basilika. 

5

Ringla olivolja över salladen.

6

Blanda samman alla ingredienser till dressingen och servera i en skål vid sidan av tillsammans med nybakat bröd. Ringla gärna några droppar olivolja över dressingen.

Tips För att göra salladen matigare, tillsätt bulgur, pasta eller rostad småpotatis.


Recept