Kycklingsallad med nobisdressing

Du behöver 600 g kycklingfilé strimlad 0.5 dl japansk soja 0.5 dl rapsolja 1 tsk chiliflakes salt och peppar Nobisdressing: 1 st ägg 1 msk...

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé strimlad
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och peppar

Nobisdressing:

1 st ägg
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap ljus
0.5 st vitlöksklyfta pressad
1.5 dl rapsolja
salt och peppar
6 skiva kavring kantskuren, tärnad
9 skiva parmaskinka
1 st påse blandad sallad (125 g)
200 g haricots verts lättkokta
1 st broccoli lättkokta
25 st cocktailtomater delade
1 st rödlök skivad
2 msk olivolja
100 g fetaost
färska örter t ex timjan

Gör så här

1
Blanda kycklingen med soja, olja och chili. Låt stå en timme. Stek kycklingen helt färdig, salta och peppra. Lägg på fat och låt svalna.

2
Nobisdressing Koka ägget i tre minuter, spola det kallt. Knäck och gröp ur ägget ner i en skål, vispa sönder ihop med vinäger, senap och vitlök. Tillsätt oljan försiktigt under ständig vispning. Salta och peppra.

3
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg brödtärningarna på en plåt, rosta knapriga i ugnen i 15 minuter.

4
Höj ugnen till 200 grader. Lägg ut skinkskivorna på papprad plåt. Sätt in i ugnen i 15 minuter så de blir knapriga. Lägg på hushållspapper.

5
Blanda kyckling och grönsaker med lite olivolja. Lägg upp på ett stort fat, smula över fetaost, strö över brödtärningar och färska örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top