Du behöver

  • 250 g blandade späda småblad
  • 100 g spenatblad späda
  • 4 skiva surdegsbröd
  • smör och olja att steka i
  • 400 g kycklingfilé
  • 200 g halloumiost
  • 2 st tomater
  • 1.5 dl tomat lätt soltorkad
  • Dressing:

  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 3 msk olivolja

Gör så här

1
Skölj sallad och spenat och låt rinna av ordentligt eller slunga torrt.
2
Skär brödet i tärningar och stek i smör och olja, låt svalna på hushållspapper.
3
Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
4
Ansa och skär kycklingfiléerna i bitar och stek i smör och olja. Salta och peppra lätt och lägg i en djup tallrik under ett fat att vila. Skär halluomi i bitar och stek i lite olja tills den fått fin färg. Hacka tomaterna grovt, sila bort det mesta av vätskan och blanda med lätt soltorkade tomater.
5
Ta fram en stor bunke att blanda salladen i. Lägg i sallad och spenat, kycklingbitar, halloumi och tomater. Häll på 1/3 av dressingen och blanda försiktigt runt, det går lätt med rena händer.
6
Lägg upp salladen på ett serveringsfat och servera genast med brödkrutonger och resten av dressingen till.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept