Du behöver
- 400 g kycklinglårfilé
- 1 st halloumi eller annan grillost
- 250 g jordgubbar
- salt, svartpeppar
- 300 g färskpotatis kall, kokt
- 1 st grönsallad huvud
- 2.5 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 9 st salviablad
Gör så här
1
Putsa och halvera kycklinglårfiléerna. Skär osten i åtta skivor. Skölj, noppa och halvera jordgubbarna.
2
Grilla eller stek kycklingfiléerna runt om i lite olja i cirka 5 minuter tills de är genomgrillade. Salta och peppra.
3
Klyfta potatisen och blanda med sallad och jordgubbar. Lägg på kycklingen. Ringla över olja och vinäger. Salta och peppra och blanda runt väl.
4
Grilla osten hastigt med salviablad på båda sidor. Lägg dem på salladen och servera direkt.
Näringsvärde: Kcal 418, Fett 19 g, Kolhydrater 23 g, Fibrer 3 g