Kycklingsallad med asiatisk smak

Du behöver 1 st vitlöksklyfta ingefära lite färsk 1 st röd chili 0.5 dl rapsolja neutral 2 msk sesamolja 0.5 dl japansk soja gärna den...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta
  • ingefära lite färsk
  • 1 st röd chili
  • 0.5 dl rapsolja neutral
  • 2 msk sesamolja
  • 0.5 dl japansk soja gärna den med mindre salt
  • 1 tsk honung
  • 1 st lime saften
  • 150 g haricots verts färska
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st knippe rädisor
  • 1 st gurka
  • 4 st kycklingfiléer gärna med skinn
  • smör och olja till stekning
  • 2 st hjärtsallad
  • 2 msk färsk mynta grovhackad

Gör så här

1
Börja med dressingen.Skala och finriv vitlök och ingefära. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop vitlök, ingefära och chili med olja, sesamolja, soja, honung och limesaft.

2
Förväll bönorna i cirka 2 minuter. Pilla ur granatäppelkärnorna, skiva rädisorna. Skala gurkan lite slarvigt och skär den i små bitar. Stek kycklingfiléerna runt om i smör och olja i 15–20 minuter på medelvärme tills de är genomstekta.

3
Plocka salladsblad och bryt i mindre bitar. Lägg ut på ett fat och fördela bönor och gurka på. Ringla över lite av dressingen.

4
Skiva den varma kycklingen och lägg upp på salladen. Strö över granatäpple, rädisor och mynta. Ringla över lite dressing och servera resten vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top