Du behöver
- 1 st vitlöksklyfta
- ingefära lite färsk
- 1 st röd chili
- 0.5 dl rapsolja neutral
- 2 msk sesamolja
- 0.5 dl japansk soja gärna den med mindre salt
- 1 tsk honung
- 1 st lime saften
- 150 g haricots verts färska
- 0.5 st granatäpple
- 0.5 st knippe rädisor
- 1 st gurka
- 4 st kycklingfiléer gärna med skinn
- smör och olja till stekning
- 2 st hjärtsallad
- 2 msk färsk mynta grovhackad
Gör så här
1
Börja med dressingen.Skala och finriv vitlök och ingefära. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop vitlök, ingefära och chili med olja, sesamolja, soja, honung och limesaft.
2
Förväll bönorna i cirka 2 minuter. Pilla ur granatäppelkärnorna, skiva rädisorna. Skala gurkan lite slarvigt och skär den i små bitar. Stek kycklingfiléerna runt om i smör och olja i 15–20 minuter på medelvärme tills de är genomstekta.
3
Plocka salladsblad och bryt i mindre bitar. Lägg ut på ett fat och fördela bönor och gurka på. Ringla över lite av dressingen.
4
Skiva den varma kycklingen och lägg upp på salladen. Strö över granatäpple, rädisor och mynta. Ringla över lite dressing och servera resten vid sidan av.