Kycklingsallad arrabbiata

Du behöver 4 st kycklingfil olja att steka i salt och peppar 1 tsk Santa Maria Chicken & Steak-krydda (eller annan kycklingkrydda) 1 st pesto...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • olja att steka i
  • salt och peppar
  • 1 tsk Santa Maria Chicken & Steak-krydda (eller annan kycklingkrydda)
  • 1 st pesto röd, arrabbiata
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl matvete eller mathavre
  • 1 msk lantbuljongpulver eller 1 buljongtärning
  • 1 st lök liten röd
  • 250 g babyplommontomat
  • 1 st stora vita bönor (190 g)
  • 1 st gurka
  • 30 g rucolasallad
  • 100 g chèvreost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Stek filéerna i olja i stekpanna så att de får en fin stekyta. Salta och peppra och krydda med kycklingkryddan. Lägg filéerna i en ugnsform.

2
Rör ut pesto i olivolja och bred ut röran på kycklingen. Stek klart i mitten av ugnen tills filéerna får en innertemperatur på 70 grader, använd termometer.

3
Koka matvete enligt för-packningens anvisningar och låt buljongen koka med i vattnet.

4
Skär löken i strimlor, halvera tomaterna, skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala gurkan och skär bort kärnhuset. Dela sedan gurkan i bitar. Blanda lök, tomater, bönor och gurka med rucola.

5
Blanda det kokta matvetet med salladen. Fördela på fyra tallrikar. Smula chevre över. Snitta filéerna och lägg dem på salladen. Samla upp den sky som finns i ugnsformen och ringla över. Servera med ett gott bröd och en kall öl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top