Du behöver
Limemajonnäs
1 st äggula
1 msk pressad lime
1 krm socker
1 dl rapsolja
0.5 st lime
salt efter smak
Kycklingsallad
0.5 st grillad kyckling
2 st avokador
2 st salladslökar
1 st grön chili gärna jalapeño
1 kruka färsk koriander
salt och peppar
Till servering
salladsblad
arepas
Gör så här
Limemajonnäs: Se till att ingredienserna är rumstempererade. Vispa ihop äggula, limesaft och socker med visp, elvisp eller stavmixer. Vispa sedan i oljan lite i taget, droppvis i början. Smaksätt majonnäsen med limeskal och en nypa salt.
Kycklingsallad: Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Skala och tärna avokadon.
Strimla salladslöken och kärna ur och strimla chilin.
Lägg allt i en skål och rör ihop med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar och rör ner grovhackad koriander.
Fyll arepas med salladsblad och kycklingsallad.
Precis som tacos kan arepas fyllas med det man själv gillar. Ett snabbare alternativ är kycklingsalladen med lime.