Kycklingsallad med avokado

Du behöver Limemajonnäs 1 st äggula 1 msk pressad lime 1 krm socker 1 dl rapsolja 0.5 st lime salt efter smak Kycklingsallad 0.5 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Limemajonnäs

1 st äggula
1 msk pressad lime
1 krm socker
1 dl rapsolja
0.5 st lime
salt efter smak

Kycklingsallad

0.5 st grillad kyckling
2 st avokador
2 st salladslökar
1 st grön chili gärna jalapeño
1 kruka färsk koriander
salt och peppar

Till servering

salladsblad
arepas

Gör så här

1

Limemajonnäs: Se till att ingredienserna är rumstempererade. Vispa ihop äggula, limesaft och socker med visp, elvisp eller stavmixer. Vispa sedan i oljan lite i taget, droppvis i början. Smaksätt majonnäsen med limeskal och en nypa salt.

2

Kycklingsallad: Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Skala och tärna avokadon.

3

Strimla salladslöken och kärna ur och strimla chilin.

4

Lägg allt i en skål och rör ihop med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar och rör ner grovhackad koriander.

5

Fyll arepas med salladsblad och kycklingsallad.


Kommentar:
Precis som tacos kan arepas fyllas med det man själv gillar. Ett snabbare alternativ är kycklingsalladen med lime.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top