RECEPT FRÅN IK

Kycklingröra med valnötter

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • kokta eller
  • Sås

  • gul lök
  • 1-2 msk olja
  • 100 g valnötskärnor
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • salt och svartpeppar
  • pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackade örter tex persilja eller koriander
  • Till garnering

  • valnötskärnor
  • citronskal

Gör så här

1

Dela eller skär kycklingköttet i små strimlor eller bitar.

2

Sås. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg, 5–8 minuter. 

3

Mixa valnötskärnorna i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt buljongen, lite i taget och mixa ihop. Tillsätt löken och mixa ihop. Såsen ska ha gräddfilsliknande konsistens, späd den med mera buljong eller vatten om det behövs.

4

Häll såsen i en bunke. Smaka av med salt, peppar och vitlök. Blanda i örterna och kycklingen. Täck med plastfilm och ställ röran kallt 3–4 timmar eller över natten. Garnera med valnötskärnor och citronskal inför serveringen. 


Kommentar:
Den goda kycklingröran görs utan mejeriprodukter, istället får den rejält med smak av valnötter, mjukstekt lök och buljong. Den är god att servera med hembakad focaccia och örtolja.

Recept