Kycklingröra med valnötter

Du behöver kokta eller Sås gul lök 1-2 msk olja 100 g valnötskärnor 2,5 dl hönsbuljong salt och svartpeppar pressade vitlöksklyftor 2 msk finhackade örter...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • kokta eller

Sås

gul lök
1-2 msk olja
100 g valnötskärnor
2,5 dl hönsbuljong
salt och svartpeppar
pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackade örter tex persilja eller koriander

Till garnering

valnötskärnor
citronskal

Gör så här

1

Dela eller skär kycklingköttet i små strimlor eller bitar.

2

Sås. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg, 5–8 minuter. 

3

Mixa valnötskärnorna i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt buljongen, lite i taget och mixa ihop. Tillsätt löken och mixa ihop. Såsen ska ha gräddfilsliknande konsistens, späd den med mera buljong eller vatten om det behövs.

4

Häll såsen i en bunke. Smaka av med salt, peppar och vitlök. Blanda i örterna och kycklingen. Täck med plastfilm och ställ röran kallt 3–4 timmar eller över natten. Garnera med valnötskärnor och citronskal inför serveringen. 


Kommentar:
Den goda kycklingröran görs utan mejeriprodukter, istället får den rejält med smak av valnötter, mjukstekt lök och buljong. Den är god att servera med hembakad focaccia och örtolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top