Du behöver
- kokta eller
Sås
gul lök
1-2 msk olja
100 g valnötskärnor
2,5 dl hönsbuljong
salt och svartpeppar
pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackade örter tex persilja eller koriander
Till garnering
valnötskärnor
citronskal
Gör så här
Dela eller skär kycklingköttet i små strimlor eller bitar.
Sås. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg, 5–8 minuter.
Mixa valnötskärnorna i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt buljongen, lite i taget och mixa ihop. Tillsätt löken och mixa ihop. Såsen ska ha gräddfilsliknande konsistens, späd den med mera buljong eller vatten om det behövs.
Häll såsen i en bunke. Smaka av med salt, peppar och vitlök. Blanda i örterna och kycklingen. Täck med plastfilm och ställ röran kallt 3–4 timmar eller över natten. Garnera med valnötskärnor och citronskal inför serveringen.
Den goda kycklingröran görs utan mejeriprodukter, istället får den rejält med smak av valnötter, mjukstekt lök och buljong. Den är god att servera med hembakad focaccia och örtolja.