RECEPT FRÅN IK

Kycklingpatéer med pinjenötter

Av .

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 250 g kycklingfärs
  • 100 g färskost av philadelphiatyp
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm peppar
  • 3 msk örter t ex
  • persilja basilika
  • 0.5 dl marinerade soltorkade cocktailtomater på burk hackade och avrunna
  • 0.5 dl pinjenötter
  • smör till formar
  • 1 msk olivolja
  • Garnering:

  • färska örter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Mixa ihop färs och färskost i matberedare med knivarna monterade. Blanda i grädden. Blanda i äggen. Salta och peppra. Vänd sedan i örter, tomater och nötter för hand.
3
Fördela färsen i 6–8 välsmorda ugnssäkra portionsformar (1 dl) och släta till ytorna. Ringla över olivoljan. Grädda patéerna (gärna i vattenbad) i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter,
4
eller tills patéerna är genomgräddade. Garnera med färska örter.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept