Kycklingpastej med vild smak

Du behöver 400 g kycklinglever bacon rökt skinka sidfläsk eller 2 st ägg 2 dl crème fraîche 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar grovmalen 10...


0 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglever
  • bacon rökt skinka
  • sidfläsk eller
  • 2 st ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 10 st rosmarin barr färsk eller torkad
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 3 msk gin (kan uteslutas)

Gör så här

1
Finfördela kycklinglevern med kniven i matberedaren. Lägg i bacon, skinka eller sidfläsk efter cirka 15 sekunder och finfördela. Blanda i äggen och häll i crème fraîche och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Blanda i gin. Stek ett prov för att kontrollera smaksättningen. Krydda mera om det behövs.

2
Häll smeten i en avlång mikrosäker form, trevlig att servera ur. Täck formen med ett smörpapper. Mikra på hög effekt (750 W) i 14 minuter.


Kommentar:
Detta recept är anpassat för mikrovågsugn. För fler mikrorecept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top