Du behöver
- 400 g kycklinglever
- bacon rökt skinka
- sidfläsk eller
- 2 st ägg
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar grovmalen
- 10 st rosmarin barr färsk eller torkad
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 3 msk gin (kan uteslutas)
Gör så här
1
Finfördela kycklinglevern med kniven i matberedaren. Lägg i bacon, skinka eller sidfläsk efter cirka 15 sekunder och finfördela. Blanda i äggen och häll i crème fraîche och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Blanda i gin. Stek ett prov för att kontrollera smaksättningen. Krydda mera om det behövs.
2
Häll smeten i en avlång mikrosäker form, trevlig att servera ur. Täck formen med ett smörpapper. Mikra på hög effekt (750 W) i 14 minuter.
Detta recept är anpassat för mikrovågsugn. För fler mikrorecept klicka på länkarna!