Kycklingpanna med svamp och lingon

Du behöver 600 g kycklinglårfilé 300 g svamp gärna blandad 3 msk smör 2 dl vatten 3 dl vispgrädde 1.5 msk vilt- och kantarellfond 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 300 g svamp gärna blandad
  • 3 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 msk vilt- och kantarellfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 5 st enbär
  • 1 dl lingon frysta eller färska
  • 1 dl hackad persilja
  • potatis pressad, till servering

Gör så här

1
Putsa kycklinglårfiléerna och skär varje filé i två bitar. Salta och peppra dem.

2
Ansa svampen och dela större svampar i bitar. Stek svampen i en stor panna i 2 matskedar av smöret tills den är gyllene. Lyft ur den ur pannan, klicka i lite mer smör och bryn kycklingen väl runt om.

3
Lägg tillbaka svampen. Häll på vatten, grädde, fond och timjan.

4
Krossa enbären lätt och lägg i dem. Låt pannan puttra i 5–10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Låt lingonen åka med de sista minuterna.

5
Rör ner hackad persilja, smaka av med salt och peppar och servera med pressad

6
potatis.


Kommentar:
I stället för frysta eller färska lingon går det bra att använda någon matsked rårörda lingon eller två i pannan, eller kanske lite god gelé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top