Kycklingpanna med kornotto

Du behöver 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 250 g skogschampinjoner 800 g kycklinglår salt och peppar 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g skogschampinjoner
  • 800 g kycklinglår
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 dl korn blötlägg hela korn över natten eller använd klippta korn
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl varm hönsbuljong
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g babyspenat
  • 2 dl fint riven parmesan

Till servering

1 dl fint riven parmesan
olivolja

Gör så här

1

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Ansa ­champinjonerna och kvarta dem. Torka av kycklinglåren och krydda dem med salt och peppar.

2

Hetta upp olja och smör i en stor panna som har lock. Fräs kycklingen gyllene runtom. Lyft ur den och lägg i lök, vitlök och svamp. Fräs tills allt fått lite färg och löken är genomskinlig. Häll i kornen och fräs ytterligare någon minut. Häll på vinet och låt puttra 2 minuter. Tillsätt den varma buljongen och rör om. Lägg kycklinglåren ovanpå och lägg på locket. Låt puttra under lock tills kornen är mjuka med lite tuggmotstånd och kycklingen är klar, cirka 30 minuter.

3

Lyft kycklingen ur pannan igen och rör i crème fraiche, spenat och parmesan. Koka upp igen och lägg i kycklingen. Strö över den extra parmesanen och droppa över lite god olivolja.


Kommentar:
Den krämiga kornotton med svamp och vitvin får fin smak av kycklingen som tillagas i samma panna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top