RECEPT FRÅN IK

Kycklingpaj med tomat och fetaost

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
0 portioner

Du behöver

    Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl (gärna vetemjöl med fullkorn)
  • 150 g smör
  • 2 st vatten till 3 msk iskallt
  • Fyllning:

  • 1 st kyckling (urbenad och i mindre bitar)
  • 1 st paprika gul i bitar
  • 0.33 st purjolök strimlad
  • 10 st körsbärstomater
  • 100 g fetaost i tärningar
  • salt och peppar
  • Äggstanning:

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 st ägg

Gör så här

1
Tillred degen snabbt, i matberedare eller för hand. Kavla ut degen anpassat till pajformen (28 cm diameter) och lägg i. Nagga och ställ in i kylen tills fyllningen är klar. Fräs paprika och purjolök i några minuter, krydda, låt svalna lite och fördela därefter fyllningen i pajskalet. Lägg i kyckling, tomater och fetaost. Vispa samman ägg-stanningen, krydda med salt och peppar, häll det över grönsakerna och osten. Grädda i 200° C i ca 35 minuter eller tills äggstanningen stannat och fått fin färg. Serveras med en sallad.
2
3
Tips: Tillsätt färskhackade örtkryddor.
4
5
Smaklig måltid!

Recept // Fler kyckling & fågelrecept