Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • 350 g kycklingkött strimlat, från Kronfågel
  • 2 st paprikor strimlade i olika färger
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk timjan hackad
  • Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde eller valfri grädde
  • salt och peppar
  • Garnering

  • 1 pkt bacon knaperstekt
  • timjan

Gör så här

1
Blanda samman degen i en matberedare (eller för hand) tills det precis blir en deg. Kavla ut den anpassat till pajformen (ca 27 cm i diameter) och lägg i.
2
Nagga och låt stå i kyl ca 30 min. Stek kycklingstrimlorna i het panna, krydda dem väl med salt och peppar.
3
Tillsätt paprika och vitlök. Smaka av med kryddor. Låt svalna något och lägg alltsammans med riven ost, timjan i pajformen.
4
Vispa samman äggstanningen, krydda och häll över fyllningen i pajskalet och grädda i 200° C i 35-40 min eller tills den har fått fin färg och fyllningen stannat.
5
Knaperstek bacon och lägg över pajen, garnera med timjan. Smaklig måltid!

Kommentar:
Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept