Du behöver
- pajdeg
- 125 g smör kallt
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
- 1 st kyckling färdiggrillad
- 0.5 st purjolök det vita
- 200 g skogschampinjoner
- smör till stekning
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl mellangrädde
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- 1 dl prästost riven
Fyllning
Gör så här
1
Pajdeg
2
Tärna smöret och mixa med mjölet i matberedare med kniven monterad. När det finfördelats, tillsätt vattnet och kör tills det nätt och jämt går ihop till en boll. Plasta och låt vila i kyl i minst 30 minuter.
3
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 centimeter i diameter, nagga med en gaffel. Grädda pajskalet i cirka 15 minuter.
4
Fyllning
5
Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Plocka köttet av kycklingen och skär det i mindre bitar.
6
Skölj och strimla purjolöken. Ansa och kvarta champinjonerna. Stek dem i smör i en stor stekpanna tills de får färg, sänk värmen och fräs med purjolöken några minuter utan att den tar färg. Strö över mjölet och tillsätt grädden. Rör om och låt puttra i cirka tre minuter så att mjölsmaken försvinner. Blanda i tomatpuré, kycklingkött och salt och smaka av med peppar.
7
Lägg stuvningen i pajskalet, strö över osten och gratinera i ugnen i cirka 15 minuter tills osten har fått fin färg.
Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Anne Meisner bidragit med.
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Anne Meisner bidragit med.