Du behöver
- 6 st tomater
- 2 st avokador
- 0.5 st silverlök
- 25 g bladspenat
Chimichurri
röd chili eller grön
2 st vitlöksklyftor
0.75 dl finhackad bladpersilja
0.5 dl finhackad koriander
citron yttersta finrivna skalet
1 dl olivolja
0.5 msk vitvinsvinäger
Parmesansås
2 dl crème fraîche
1 dl finriven parmesanost
salt och peppar
Kycklingnuggets
500 g kycklingfilé
1 st ägg
1 dl finriven parmesanost
1.5 dl ströbröd
smör till stekning
citron till servering
Gör så här
Dela tomater och avokado i tärningar. Hacka löken. Blanda tomat, avokado, silverlök och bladspenat på ett uppläggningsfat.
Chimichurri Dela, kärna ur och finhacka chilin. Pressa vitlöken. Blanda chili, vitlök, bladpersilja, koriander, citronskal, olivolja och vitvinsvin-äger till en dressing i en skål. Ringla dressingen över tomatsalladen.
Parmesansås Blanda crème fraiche och parmesan i en skål, smaka av med salt och peppar.
Kycklingnuggets Skär kycklingfilén i ganska stora bitar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda parmesan och ströbröd i en annan tallrik. Vänd kycklingen i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Stek kycklingbitarna i rikligt med smör i en stekpanna. Servera med tomat- och avokadosallad, parmesansås och citron.
Godast kycklingnuggets gör du själv. Servera dem som här med sallad och
en parmesansås. Det är också gott med klyftpotatis till.