Kycklingnuggets med tomatsallad

Du behöver 6 st tomater 2 st avokador 0.5 st silverlök 25 g bladspenat Chimichurri röd chili eller grön 2 st vitlöksklyftor 0.75 dl finhackad...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st tomater
  • 2 st avokador
  • 0.5 st silverlök
  • 25 g bladspenat

Chimichurri

röd chili eller grön
2 st vitlöksklyftor
0.75 dl finhackad bladpersilja
0.5 dl finhackad koriander
citron yttersta finrivna skalet
1 dl olivolja
0.5 msk vitvinsvinäger

Parmesansås

2 dl crème fraîche
1 dl finriven parmesanost
salt och peppar

Kycklingnuggets

500 g kycklingfilé
1 st ägg
1 dl finriven parmesanost
1.5 dl ströbröd
smör till stekning
citron till servering

Gör så här

1

Dela tomater och avokado i tärningar. Hacka löken. Blanda tomat, avokado, silverlök och bladspenat på ett uppläggningsfat.

2

Chimichurri Dela, kärna ur och finhacka chilin. Pressa vitlöken. Blanda chili, vitlök, bladpersilja, koriander, citronskal, olivolja och vitvinsvin-äger till en dressing i en skål. Ringla dressingen över tomatsalladen.

3

Parmesansås Blanda crème fraiche och parmesan i en skål, smaka av med salt och peppar.

4

Kycklingnuggets Skär kycklingfilén i ganska stora bitar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda parmesan och ströbröd i en annan tallrik. Vänd kycklingen i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.

5

Stek kycklingbitarna i rikligt med smör i en stekpanna. Servera med tomat- och avokadosallad, parmesansås och citron. 


Kommentar:
Godast kycklingnuggets gör du själv. Servera dem som här med sallad och
en parmesansås. Det är också gott med klyftpotatis till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top