RECEPT FRÅN IK

Kycklingleverragu till couscous

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g champinjoner eller
  • svamp annan
  • rödlök (röd)lök
  • 3 msk smör
  • 500 g kycklinglever
  • salt peppar
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 st hönsbuljong tärning
  • 1/2–1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk persilja klippt
  • 1 st hönsbuljong tärning + vatten
  • 4 prt couscous
  • 2 st salladslökar
  • russin
  • sallad tomater

Gör så här

1
Ansa och skiva svampen, grovtärna löken. Fräs svamp och lök var för sig i lite av fettet, ta upp.
2
Ansa levern, dela i munsbitar. Lättbryn i resten av smöret på näst högsta värme, salta och peppra. Rör i mjölet, späd med vatten, grädde och smulad buljongtärning. Koka upp, lägg i svamp och lök och låt sjuda på svag värme 5 minuter.
3
Smaksätt med soja, strö på persilja.
4
Koka upp vatten till couscous med den andra buljongtärningen.
5
Strimla salladslök, lägg i den och russinen. Sjud under lock ett par minuter innan couscousen tillsätts och kastrullen dras av värmen för att svälla under lock, se paketets anvisning.
6
Skölj sallad och tomater att servera till.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept