Du behöver
- 600-700 g kycklinglårfilé
- 1 pkt bacon (140 g)
- smör att steka i
- salt och peppar
- 0.75 dl rapsolja
- 2 msk japansk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 st lime det yttersta finrivna skalet och saften
- 2 st vitlöksklyftor
- 12 st små steklökar
- 150 g champinjoner
- finhackad koriander till garnering
Ris
1 st liten gul lök
rapsolja
3 dl basmatiris
5 dl vatten
0.75 tsk salt
Majonnässås
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
stekt sparris till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Vira en baconskiva runt varje kycklinglårfilé.
Stek kycklinglårfiléerna i smör tills de får lite färg, salta och peppra. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
Blanda rapsolja, japansk soja, sambal oelek, limeskal, limesaft, pressad eller riven vitlök, salt och peppar i en liten skål. Häll blandningen över kycklingen. Ugnsstek i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Skala steklökarna och dela champinjonerna i halvor. Stek grönsakerna, hälften åt gången, i smör i stekpannan. Tillsätt lök och champinjoner till ugnsformen när 15 minuter återstår. Garnera med koriander vid servering.
Ris Hacka löken och fräs den i rapsolja i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med i någon minut. Tillsätt vatten och salt, låt riset koka under lock i 20 minuter.
Majonnässås Blanda gräddfil och majonnäs till en sås. Servera kycklingen med ris, majonnässås och stekt sparris.
Bacon, japansk soja, sambal oelek, lime och vitlök ger en fyllig och god smak till kycklingen. Servera gärna med råstekt sparris.