Kycklinglårfilé med svamp och lök

Du behöver 600-700 g kycklinglårfilé 1 pkt bacon (140 g) smör att steka i salt och peppar 0.75 dl rapsolja 2 msk japansk soja 1...


0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 600-700 g kycklinglårfilé
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • 0.75 dl rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st lime det yttersta finrivna skalet och saften
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 12 st små steklökar
  • 150 g champinjoner
  • finhackad koriander till garnering

Ris

1 st liten gul lök
rapsolja
3 dl basmatiris
5 dl vatten
0.75 tsk salt

Majonnässås

2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
stekt sparris till servering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Vira en baconskiva runt varje kycklinglårfilé.

2

Stek kycklinglårfiléerna i smör tills de får lite färg, salta och peppra. Lägg dem i en smord ugnsfast form.

3

Blanda rapsolja, japansk soja, sambal oelek, limeskal, limesaft, pressad eller riven vitlök, salt och peppar i en liten skål. Häll blandningen över kycklingen. Ugnsstek i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

4

Skala steklökarna och dela champinjonerna i halvor. Stek grönsakerna, hälften åt gången, i smör i stekpannan. Tillsätt lök och champinjoner till ugnsformen när 15 minuter återstår. Garnera med koriander vid servering.

5

Ris Hacka löken och fräs den i rapsolja i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med i någon minut. Tillsätt vatten och salt, låt riset koka under lock i 20 minuter.

6

Majonnässås Blanda gräddfil och majonnäs till en sås. Servera kycklingen med ris, majonnässås och stekt sparris.


Kommentar:
Bacon, japansk soja, sambal oelek, lime och vitlök ger en fyllig och god smak till kycklingen. Servera gärna med råstekt sparris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top