Du behöver

  • 1 dl soja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl farinsocker
  • 16 st kycklinglårfilé
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull. Sjud på svag värme till en simmig konsistens och låt svalna. Detta tar kanske cirka
2
10 minuter.
3
Vik ut kycklinglårfilébitarna. Salta och peppra och lägg dem på grillen. Grilla 2–3 minuter på vardera sidan. Pensla med glaze och grilla ytterligare någon minut, akta så att det inte blir bränt. Lägg upp filéerna på ett fat och pensla på lite mer glaze om du vill.
4
Garnera med chiliringar och koriander.

Kommentar:
När kycklinglårfiléerna är färdiggrillade kan du pensla på ytterligare lite sesamglaze.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept