Kycklinglårfilé med potatispaket

Du behöver 600 g kycklinglårfilé 1 msk färsk rosmarin finhackad 1 msk färsk timjan finhackad 1 tsk finrivet citronskal 1 st vitlöksklyfta finhackad 2 msk...

Tillagningstid: 60 minuter
0 portion

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk färsk rosmarin finhackad
  • 1 msk färsk timjan finhackad
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 st färsk gul lök knippe
  • 2 msk smör

Grönsallad med burrata

1 st romansallad eller krispsallad
150 g salladsärter
1 st burrataostar eller buffelmozzarella ca275g
2 msk hasselnötter rostade och grovhackade
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

Garnering

färsk rosmarin grovhackad
färsk timjan grovhackad

Gör så här

1

Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Tillsätt finhackade örter, finrivet citronskal, finhackad vitlök, salt, peppar och olivolja i påsen med kycklingen. Massera så att kycklingen täcks. Marinera sedan kallt i 30 minuter. 

2

Koka potatisen mjuk, dela löken i klyftor och lökskaften i portionsbitar. Lägg potatis och lök på dubbelt folieark, klicka ut smör, salta och peppra. Förslut paketet.

3

Dela salladen och salladsärtorna i mindre bitar och lägg i en skål. Dela burratan i mind­re bitar och lägg ut över salladen, tillsätt rostade nötter och blanda vinäger med olja, lite salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.

4

Grilla paketen i cirka 15 minuter. Grilla kycklingen tills den är genomstekt, cirka några minuter på varje sida över direkt värme.

5

Servera kycklingen garnerad med extra örter, de grillade grönsakerna och den goda ­salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top