Kycklinglårfilé med jordärtskockskräm

Du behöver 600 g kronfågel kycklinglårfilé Jordärtskockskräm 800 g jordärtskockor 1 dl crème fraîche Syrad äppelsallad 2 st äpplen sötsyrliga 1 st gurka 2 msk...

Tillagningstid: 60 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 600 g kronfågel kycklinglårfilé

Jordärtskockskräm

800 g jordärtskockor
1 dl crème fraîche

Syrad äppelsallad

2 st äpplen sötsyrliga
1 st gurka
2 msk olivolja
1.5 tsk vitvinsvinäger eller citronsaft
1 st smörgåskrasse ask

Brynt hasselnötssmör

100 g hasselnötter skalade
100 g smör
smör till stekning Salt och peppar

Gör så här

Skala jordärtskockorna. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt skockorna ånga av. Tillsätt crème fraichen och mixa eller mosa till en slät kräm. Späd eventuellt med lite mjölk eller mer crème fraiche till önskad konsistens. Smaka av med salt och håll sedan krämen varm under lock fram till servering. Skölj äpplena och skala gurkan. Skär äpplena och gurkan i fina tärningar och lägg i en skål. Blanda ihop med olivoljan och vinägern eller citronsaften. Smaka av med salt och låt stå och dra fram till servering. Hacka hasselnötterna grovt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt hasselnötterna och värm vidare under omrörning tills smöret är gyllenbrunt och doftar knäckigt. Häll över smöret och nötterna i en skål så att smöret inte bränns. Salta och peppra kycklinglårfiléerna och stek dem sedan i smör i en stekpanna, ca 4-5 min på varje sida eller tills de fått fin färg och är genomtillagade. Klipp ner smörgåskrassen i äppelsalladen precis innan servering. Servera kycklingen tillsammans med jordärtskockskrämen, äppelsalladen och det brynta hasselnötssmöret. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top