Du behöver
- 1 kg pumpa butternut eller muscat
- 4 msk olivolja
- flingsalt och svartpeppar
- 600 g kycklinglårfilé med skinn
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk timjan hackad
- 0,5 st citron yttersta, finrivna skalet och saft
- 30 g parmesanost finriven
Svartkål
250 g svartkål
1 st vitlöksklyfta
0,5 st röd chili
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
1 dl svarta oliver med kärna
Gör så här
1 Sätt ugnen på 225 grader.
Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar eller klyftor. Lägg ut pumpan på en plåt och ringla över hälften av oljan, krydda med lite salt och peppar. Ställ in plåten i mitten av ugnen och stek pumpan i 20 minuter tills den börjat mjukna och fått lite färg.
Sänk värmen till 200 grader. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen, några i taget, i olivolja till fin färg, ett par minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, timjan, citronskal och -saft. Lägg kycklingen i en form och häll över citronblandningen, baka i mitten av ugnen i 15 minuter.
Ta ut formen och fördela finriven parmesan över kycklingen. Baka ytterligare 10 minuter tills osten smält och fått färg och kycklingen är genomstekt.
Svartkål Dela under tiden svartkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlök och chili.
Hetta upp en rejäl stekpanna med olivolja. Fräs vitlök och chili i en minut utan att de tar färg. Tillsätt svartkål. Stek i ett par minuter under omrörning tills kålen mjuknat något. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med grönsakerna och oliver.