Kycklinglår med citron och timjan

Du behöver 11 st kycklinglår smör till bryning salt och peppar Citronmarinad: 3 st citron 1 dl matolja 1 msk rödvinsvinäger 1 tsk socker 1...


0 portioner

Du behöver

  • 11 st kycklinglår
  • smör till bryning
  • salt och peppar

Citronmarinad:

3 st citron
1 dl matolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk socker
1 st timjan knippe färsk
salt och peppar

Gör så här

1
Bryn kycklinglåren på varje sida tills de fått fin färg. Salta och peppra. Tvätta citronerna. Riv skalet och pressa ur saften i en skål.

2
Mixa olja, citronskal, citronsaft och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

3
Sätt ugnen på 175°. Pensla låren med marinaden innan de sätts in i ugnen. Pensla ett par gånger under stekningen. Stek i ca 25-30 min. Pensla en sista gång när de är färdigstekta. Garnera med timjan. Serveras varma, ljumma eller kalla.


Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept)
Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top