Du behöver

  • 11 st kycklinglår
  • smör till bryning
  • salt och peppar
  • Citronmarinad:

  • 3 st citron
  • 1 dl matolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 st timjan knippe färsk
  • salt och peppar

Gör så här

1
Bryn kycklinglåren på varje sida tills de fått fin färg. Salta och peppra. Tvätta citronerna. Riv skalet och pressa ur saften i en skål.
2
Mixa olja, citronskal, citronsaft och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
3
Sätt ugnen på 175°. Pensla låren med marinaden innan de sätts in i ugnen. Pensla ett par gånger under stekningen. Stek i ca 25-30 min. Pensla en sista gång när de är färdigstekta. Garnera med timjan. Serveras varma, ljumma eller kalla.

Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept) Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.


Recept // Fler kyckling & fågelrecept