RECEPT FRÅN

Kycklingköttbullar med krämig pasta
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Du behöver
- 4 prt spagetti eller annan pasta
- 500 g kycklingfärs
- 1 st gul lök riven
- 1 dl persilja finhackad
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- olja att steka i
- 3 st morötter rivna
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl vatten
Gör så här
1
1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
2
2. Blanda färsen med riven lök, persilja, salt och peppar. Skölj händerna i kallt vatten och rulla köttbullar. Stek i olja i medelhet panna några minuter tills bullarna är genomstekta.
3
3. Fräs morötterna i olja tillsammans med vitlöken i några minuter. Tillsätt tomatpuré och crème fraiche, rör ihop till en sås och låt koka ihop. Späd med vatten till såsig konsistens och smaka av med salt.
4
4. Vänd ihop såsen med den nykokta pastan och servera med kycklingköttbullar.
Kommentar:
Morot ger fibrer, färg och smak till pastasåsen. Den som vill ha middag extra snabbt köper färdiga kycklingköttbullar.
Morot ger fibrer, färg och smak till pastasåsen. Den som vill ha middag extra snabbt köper färdiga kycklingköttbullar.