Kycklingköttbullar med krämig pasta

Du behöver 4 prt spagetti eller annan pasta 500 g kycklingfärs 1 st gul lök riven 1 dl persilja finhackad 1 tsk salt svartpeppar olja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt spagetti eller annan pasta
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st gul lök riven
  • 1 dl persilja finhackad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • olja att steka i
  • 3 st morötter rivna
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten

Gör så här

1
1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
2. Blanda färsen med riven lök, persilja, salt och peppar. Skölj händerna i kallt vatten och rulla köttbullar. Stek i olja i medelhet panna några minuter tills bullarna är genomstekta.

3
3. Fräs morötterna i olja tillsammans med vitlöken i några minuter. Tillsätt tomatpuré och crème fraiche, rör ihop till en sås och låt koka ihop. Späd med vatten till såsig konsistens och smaka av med salt.

4
4. Vänd ihop såsen med den nykokta pastan och servera med kycklingköttbullar.


Kommentar:
Morot ger fibrer, färg och smak till pastasåsen. Den som vill ha middag extra snabbt köper färdiga kycklingköttbullar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top