Du behöver
- 200 g färsk kycklingfilé
- 2 msk färskpressad lime
- 1/4 rödlök
- 1 salladslök
- 10 blad färsk mynta
- 1 msk asiatisk fisksås
- 1/4-1/2 thaichili
- 2 msk osaltade jordnötter
- 8 små salladsblad
Gör så här
1
Skär kycklingen i bitar och hacka den sedan fint på skärbräda. Lägg i en stekpanna med en matsked av limejuicen och tillaga på medelvärme tills kycklingen är helt genomlagad. Häll över i en skål.
2
Hacka rödlök, salladslök och mynta fint och blanda med kycklingen, tillsätt resten av limen och fisksåsen. Hacka chilin mycket fint och tillsätt lite i taget, till lagom hetta. Hacka även jordnötterna fint och rör ner i blandningen.
3
Fördela på rena torra salladsblad och servera. Enklast är att äta med händerna, och vika sitt knyte själv innan det stoppas i munnen.