Du behöver

  • 200 g färsk kycklingfilé
  • 2 msk färskpressad lime
  • 1/4 rödlök
  • 1 salladslök
  • 10 blad färsk mynta
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1/4-1/2 thaichili
  • 2 msk osaltade jordnötter
  • 8 små salladsblad

Gör så här

1
Skär kycklingen i bitar och hacka den sedan fint på skärbräda. Lägg i en stekpanna med en matsked av limejuicen och tillaga på medel­värme tills kycklingen är helt genomlagad. Häll över i en skål.
2
Hacka rödlök, salladslök och mynta fint och blanda med kycklingen, tillsätt resten av limen och fisksåsen. Hacka chilin mycket fint och tillsätt lite i taget, till lagom hetta. Hacka även jordnötterna fint och rör ner i blandningen.
3
Fördela på rena torra salladsblad och servera. Enklast är att äta med händerna, och vika sitt knyte själv innan det stoppas i munnen.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept