Kycklingklubba med citronpotatis

Du behöver 10 st potatis medelstora 1 dl citronsaft färskpressad 1 st kvist fransk dragon plockade blad 2 st röda paprikor 3.5 st hela färska...

Tillagningstid: 75 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 st potatis medelstora
  • 1 dl citronsaft färskpressad
  • 1 st kvist fransk dragon plockade blad
  • 2 st röda paprikor
  • 3.5 st hela färska vitlökar
  • 20 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron (kan uteslutas)
  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 tsk salt till kycklingen
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 8 st oliver gröna med kärna
  • 1 msk olivolja till formen
  • 3.5 msk olivolja att ringla över

Till garnering och servering:

2 msk flytande honung
dragonkvist
bröd t ex ciabatta

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Blanda citronsaft och potatisklyftor i en bunke, låt stå cirka 15 minuter. Rör om då och då.

2
2 Finhacka dragonbladen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär av en bit av blasten på de hela färska vitlökarna. Dela citronen.

3
3 Gnid in kycklingklubborna med salt, peppar och dragon.

4
Lägg paprika, vitlök, citronhalvor, oliver och potatis i en oljad ugnssäker form. Salta och peppra. Lägg i kycklingklubborna. Ringla över oljan.

5
4 Sätt formen i mitten av ugnen och låt stå cirka 50–60 minuter eller tills kycklingen är färdig och potatisen är mjuk. Rör om och vänd kycklingbitarna 2–3 gånger under tiden. Öka eventuellt värmen till 225 grader de sista 10 minuterna så att allt får fin färg. Ringla över honungen. Garnera med dragonkvistar. Servera med bröd.


Kommentar:
Här får kycklingklubbor, potatisklyftor och färsk vitlök sköta sig själva i ugnen. Resultatet är fantastiskt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top