RECEPT FRÅN IK

Kycklingklubba med citronpotatis

Av .

Tillagningstid: 75 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 st potatis medelstora
  • 1 dl citronsaft färskpressad
  • 1 st kvist fransk dragon plockade blad
  • 2 st röda paprikor
  • 3.5 st hela färska vitlökar
  • 20 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron (kan uteslutas)
  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 tsk salt till kycklingen
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 8 st oliver gröna med kärna
  • 1 msk olivolja till formen
  • 3.5 msk olivolja att ringla över
  • Till garnering och servering:

  • 2 msk flytande honung
  • dragonkvist
  • bröd t ex ciabatta

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Blanda citronsaft och potatisklyftor i en bunke, låt stå cirka 15 minuter. Rör om då och då.
2
2 Finhacka dragonbladen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär av en bit av blasten på de hela färska vitlökarna. Dela citronen.
3
3 Gnid in kycklingklubborna med salt, peppar och dragon.
4
Lägg paprika, vitlök, citronhalvor, oliver och potatis i en oljad ugnssäker form. Salta och peppra. Lägg i kycklingklubborna. Ringla över oljan.
5
4 Sätt formen i mitten av ugnen och låt stå cirka 50–60 minuter eller tills kycklingen är färdig och potatisen är mjuk. Rör om och vänd kycklingbitarna 2–3 gånger under tiden. Öka eventuellt värmen till 225 grader de sista 10 minuterna så att allt får fin färg. Ringla över honungen. Garnera med dragonkvistar. Servera med bröd.

Kommentar:
Här får kycklingklubbor, potatisklyftor och färsk vitlök sköta sig själva i ugnen. Resultatet är fantastiskt.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept