RECEPT FRÅN IK

Kycklinggryta med kokosmjölk och mynta

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st ingefära ca 3-4cm
  • 500 g tomater
  • 1 pkt kikärtor 400g
  • 2 msk olja till stekning
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk ljus soja
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • Till servering

  • 0,5 dl färsk mynta finhackad
  • bröd t.ex. rustik baguette

Gör så här

1

Skär kycklingen i grova bitar. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Tärna toma­terna. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. 

2

Häll hälften av oljan i en stor gryta eller panna. Salta och peppra kycklingen, fräs gyllene runtom. Lyft bitarna ur pannan, tillsätt resten av oljan och fräs lök, vitlök och ingefära tills allt mjuknat. Tillsätt tomatpuré, fräs någon minut. 

3

 Häll i tomater, sambal oelek, vatten, kokosmjölk, buljongtärning och soja. Koka ihop i några minuter, tillsätt sedan kycklingen. Låt småkoka i 5 minuter, tillsätt jordnötssmör och kikärtor. Låt koka ihop i en minut, kolla att kycklingen är klar och smaka av, strö över mynta. Servera med bröd. 


Recept