Kycklinggryta med aprikos

Du behöver 11 st aprikoser torkade 2 dl vatten kycklinglårfilé ca 600 g 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 11 st aprikoser torkade
  • 2 dl vatten
  • kycklinglårfilé ca 600 g
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes eller cayennepeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

bulgur eller couscous

Gör så här

1
Lägg aprikoserna i blöt cirka 10–15 minuter. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök i tunna skivor. Hetta upp oljan i en gryta. Börja med att steka lök och vitlök ett par minuter.

2
Tillsätt kyckling och kryddor. Blanda och lägg på locket och låt koka ihop under lock i cirka 15 minuter tills kycklingen är klar. Häll av vattnet från aprikoserna och tillsätt mot slutet av koktiden.

3
Om det bildats mycket vätska låt grytan puttra några minuter utan lock. Servera med bulgur eller couscous och en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top