Du behöver
- 11 st aprikoser torkade
- 2 dl vatten
- kycklinglårfilé ca 600 g
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk paprikapulver
- 1 krm chiliflakes eller cayennepeppar
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
Till servering
bulgur eller couscous
Gör så här
1
Lägg aprikoserna i blöt cirka 10–15 minuter. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök i tunna skivor. Hetta upp oljan i en gryta. Börja med att steka lök och vitlök ett par minuter.
2
Tillsätt kyckling och kryddor. Blanda och lägg på locket och låt koka ihop under lock i cirka 15 minuter tills kycklingen är klar. Häll av vattnet från aprikoserna och tillsätt mot slutet av koktiden.
3
Om det bildats mycket vätska låt grytan puttra några minuter utan lock. Servera med bulgur eller couscous och en sallad.