Kycklinggryta Marengo

Du behöver 250 g champinjoner färska 1.5 msk olivolja 10 st steklök eller 1 stor gul lök 1.5 st vitlöksklyftor kycklingfilé (ca 500 g) 1...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g champinjoner färska
  • 1.5 msk olivolja
  • 10 st steklök eller 1 stor gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • kycklingfilé (ca 500 g)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm pepparmix
  • salt
  • 1 st burk hela tomater (400 g)
  • 1 dl vitt vin eller rött vin
  • 0.5 kruka färsk oregano eller 1-2 tsk torkad

Att servera till:

ris pasta eller potatis
sallad

Gör så här

1
1. Ansa och dela champinjonerna om de är stora. Fräs champinjonerna i en del av matfettet tills vätskan kokat in och svampen fått färg. Ta upp.

2
2. Skala löken. Väljer du en hel stor lök skär du den i klyftor. Skala vitlöken.

3
3. Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, pepparmix och salt. Bryn fågeln i resten av matfettet. Tillsätt lökarna och låt dem bryna med en stund.

4
4. Häll på tomater och vin om så önskas. Pressa i vitlöken och grovhacka och tillsätt oregano, färsk eller torkad.

5
5. Lägg på lock och låt alltsammans sjuda tills kycklingen är helt färdig, 12-15 minuter.

6
När man sticker i köttet ska köttsaften som kommer ut vara helt klar och ofärgad. Är den röd eller rosa behöver rätten sjuda en stund till.

7
6. Smaka av med mer kryddor om det behövs.

8
Lägg ner de stekta champinjonerna och låt dem bli varma.

9
7. Servera med kokt ris eller potatis och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top