Du behöver
- 250 g champinjoner färska
- 1.5 msk olivolja
- 10 st steklök eller 1 stor gul lök
- 1.5 st vitlöksklyftor
- kycklingfilé (ca 500 g)
- 1 tsk paprikapulver
- 2 krm pepparmix
- salt
- 1 st burk hela tomater (400 g)
- 1 dl vitt vin eller rött vin
- 0.5 kruka färsk oregano eller 1-2 tsk torkad
Att servera till:
ris pasta eller potatis
sallad
Gör så här
1
1. Ansa och dela champinjonerna om de är stora. Fräs champinjonerna i en del av matfettet tills vätskan kokat in och svampen fått färg. Ta upp.
2
2. Skala löken. Väljer du en hel stor lök skär du den i klyftor. Skala vitlöken.
3
3. Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, pepparmix och salt. Bryn fågeln i resten av matfettet. Tillsätt lökarna och låt dem bryna med en stund.
4
4. Häll på tomater och vin om så önskas. Pressa i vitlöken och grovhacka och tillsätt oregano, färsk eller torkad.
5
5. Lägg på lock och låt alltsammans sjuda tills kycklingen är helt färdig, 12-15 minuter.
6
När man sticker i köttet ska köttsaften som kommer ut vara helt klar och ofärgad. Är den röd eller rosa behöver rätten sjuda en stund till.
7
6. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
8
Lägg ner de stekta champinjonerna och låt dem bli varma.
9
7. Servera med kokt ris eller potatis och sallad.