Fransk kycklinggryta med svamp

Gillar du gräddiga grytor måste du prova den här! Byt gärna ut champinjonerna mot andra svampar, t ex trattkantareller eller Karljohansvamp.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 gram delikatesspotatis
  • 200 gram champinjoner
  • 2 matskedar olivolja
  • 2 matskedar smör
  • 1 tesked torkad timjan
  • Salt och svartpeppar
  • 2 deciliter grädde
  • 1 deciliter vatten
  • 1 matsked dijonsenap
  • ½ citron, pressad saft och finrivet skal
  • 1 deciliter finriven parmesan
  • 2 matskedar finhackad bladpersilja

Gör så här

1

Skär kycklingen i mindre bitar.

2

Skala och dela löken i två delar och skär i tunna skivor. Skala och skiva vitlöken på samma sätt.

3

Dela potatisen i små bitar. Rensa och skär svampen i kvartar eller mindre bitar.

4

Hetta upp en rejäl traktörpanna med hög kant, tillsätt olivolja och smör. Stek löken tills den fått lite färg. Tillsätt vitlöken och fräs i 1 minut.

5

Tillsätt kycklingen, stek i några minuter. Blanda ner svampen, fräs tills det mesta av vätskan kokat bort.

6

Tillsätt potatisen. Krydda med timjan, salt och peppar.

7

Häll grädde och vatten i en bunke. Blanda med dijonsenap, citronskal och -saft.

8

Tillsätt allt i pannan och låt grytan få ett uppkok. Sjud tills såsen kokat ihop, potatisen är mjuk och kycklingen klar, ca 15 minuter.

9

Tillsätt finriven parmesan och blanda om. Ta pannan åt sidan och toppa med persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top