Du behöver

  • 8 st potatis av mjölig sort
  • salt
  • 3.5 msk gul lök
  • 1 st äpple hackat
  • kycklingfärs ca 450 g
  • 2 msk majsolja eller rapsolja
  • salt peppar
  • 3 msk äppeljuice koncentrerad
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 dl mjölk varm
  • 1 st ägg
  • 2 msk smör
  • 4 msk Parmesan färskriven
  • sallad blandad

Gör så här

1
1 Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg den i en kastrull, häll på kokande vatten så att det täcker, salta och koka under lock 15 minuter, tills potatisen är helt mjuk.
2
2 Gör fyllningen medan potatisen kokar. Fräs lök, äpple och färs i oljan cirka 5 minuter. Salta och peppra. Ringla över äppeljuicen och grädden, sjud under lock cirka 15 minuter. Smaka av. Sätt ugnen på grill 200 grader.
3
3 Häll av kokvattnet från potatisen och ånga av. Ta kastrullen från värmen. Mosa potatisen i kastrullen med elvisp, tillsätt mjölken under vispning. Blanda i ägget, smöret och osten. Smaka av med salt.
4
4 Fördela färsen i ugnssäkra portionsskålar och ställ formarna i en långpanna. Toppa färsen med moset och sätt långpannan på ett galler i mitten av ugnen.
5
5 Gratinera cirka 10 minuter, passa noga så att moset inte bränns. Servera med blandad sallad.

Kommentar:
Kycklingfärs i krämig sås, med ett täcke av smakrikt potatismos är perfekt mysmat.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept