Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 röd paprika
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 påse, ca 75 g, babyspenat
  • salt
  • 1 krm chiliflingor
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 3 skivor surdegsbröd
  • 3 msk smör, smält
  • 3 msk hackad persilja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Hetta upp oljan i en stekpanna med hög kant, lägg i färsen i små klickar och fräs cirka 5 minuter. Rör om då och då.
3
Dela, kärna ur och hacka paprikan och dela tomaterna under tiden.
4
Blanda paprikan och tomaterna med kycklingen, fräs cirka 3 minuter. Blanda i spenaten. Salta, krydda med chiliflingor och pudra över vetemjölet. Rör om så att allt blandas. Ringla över grädden och koka kycklingröran cirka 10 minuter.
5
Skär brödet i tärningar. Blanda brödtärningarna med smöret.
6
Häll färsröran i en ugnssäker form eller en liten långpanna. Toppa med brödtärningarna och gratinera i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Garnera med hackad persilja.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept