Kycklingfilé med ugnsbakade knippmorötter

Du behöver 4 kycklingfiléer Vitlök och rosmarin smör och olja till stekning 12-16 knippmorötter beroende på storlek Saft och rivet skal av 1 citron Olivolja...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • Vitlök och rosmarin
  • smör och olja till stekning
  • 12-16 knippmorötter beroende på storlek
  • Saft och rivet skal av 1 citron
  • Olivolja Havssalt
  • 1 dl hasselnötter (gärna utan inre skal)
  • 200 g smör till bryning
  • 2 msk skuren bladpersilja
  • 2 msk skuren gräslök

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Skrubba skalet på morötterna och skär av blasten. (lämna gärna en liten del av det gröna kvar). Lägg på en plåt och salta med havssalt och ringla lite olivolja på. Baka mjuka i ugnen. Hacka hasselnötterna grovt och lägg på morötterna sista 5 min. Ta ut plåten ur ugnen och dressa med citronjuice. Sänk temperaturen på ugnen till 100° och salta och peppra och bryn kycklingfiléerna. Baka sedan färdiga i ugnen till en innertemperatur på 70°. Bryn smöret i en kastrull på medeltemperatur och när smöret börjar få lite mörkare färg och dofta knäck så sila upp i en ny kastrull. Lägg morötterna och nötter i botten på tallriken och lägg upp kycklingfilén, dressa med smöret och strö citronskal och örter ovanpå. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top