Du behöver

  • 9 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st burk soltorkade tomater creme
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 st mozzarellaost
  • 150 g grön sparris
  • 50 g ärtskott
  • 2 dl polentagryn
  • 2 dl parmesanost riven
  • 1 msk smör
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten med buljongtärning i en kastrull, dra åt sidan.
2
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Skär några snitt i varje filé. Salta och peppra.
3
Bred tomatcremen på kycklingen. Lägg på basilikablad. Skiva och fördela mozzarellaosten på kycklingen. Baka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills kycklingen är genombakad.
4
Skär sparrisen i tjocka stickor. Koka upp buljongen och förväll sparrisen i cirka 1 minut. Ta upp med hålslev och lägg i en skål. Vänd ner ärtskotten.
5
Häll i polentagryn i buljongen under vispning. Låt sjuda under vispning i cirka 5 minuter till en gröt. Rör i parmesan och smör.
6
Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med polenta och grönsaker.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept