Kycklingfilé med mangochutney

Du behöver 600 g kycklingfilé skuren i bitar 2 msk matolja 1 st paprika tärnad 1 st röd paprika tärnad 1 st zucchini (ca 300...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé skuren i bitar
  • 2 msk matolja
  • 1 st paprika tärnad
  • 1 st röd paprika tärnad
  • 1 st zucchini (ca 300 g)
  • 2 tsk curry
  • 1 dl mangochutney mediumstark
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl purjolök strimlad
  • lime det rivna skalet av 1
  • lime saften av 1
  • 1 tsk salt
  • jasminris till kokning

Gör så här

1
1. Bryn kycklingbitarna på medelstark värme i matoljan.

2
2. Fräs med paprikan i ett par minuter. Blanda i zucchini och curry.

3
3. Tillsätt mangochutney, vatten, buljongtärning och purjolök, låt det hela koka ihop under ett par minuter.

4
4. Smaksätt med limesaft, limeskal och salt.

5
Servera med nykokt jasminris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top