Du behöver

  • 3.5 st morötter
  • 1 st purjolök medelstor
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 bitar färsk ingefära
  • 1 st limefrukt
  • olivolja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • citrontimjan färsk
  • salt
  • peppar
  • 4 st ris eller couscous

Gör så här

1
Strimla morötterna och purjon, ganska tunt, och skär kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Hacka ingefäran fint och pressa och riv limefrukten.
2
Bryn kycklingen lite lätt (den ska inte vara riktigt genomstekt!) och lägg den sedan på ett fat åt sidan en liten stund.
3
Bryn grönsakerna, tillsätt grädden (2+1 dl), limesaften och limeskalet, ingefäran och hönsbuljongen och låt koka ihop en stund. Lägg i kycklingbitarna och låt dem koka en stund, tills de är genomstekta. Smaka av med citrontimjan, salt och peppar.
4
Servera med ris eller couscous, samt ett gott vin därtill. Smaklig måltid!

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion. Välj ris om du är glutenintolerant.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept