Kycklingfilé med grekisk sallad

Du behöver 600 g kycklingfilé 2 klyftor vitlök, pressade 2 msk olivolja 1/2 citron, saften 1 kruka oregano, bladen salt, nymalen svartpeppar 1 gurka 20...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 citron, saften
  • 1 kruka oregano, bladen
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 gurka
  • 20 små kvisttomater
  • 1 spetspaprika
  • 1 liten rödlök
  • 150–200 g fetaost
  • 20 oliver
  • smör och olja till stekning
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk god olivolja

Gör så här

1
Dela varje kycklingfilé på längden i två tunna skivor. Lägg dem mellan bakplåtspapper och banka dem tunna med knuten näve. Lägg på ett fat och vänd ihop dem med vitlök, olivolja, citronsaft och hälften av oreganon. Salta och peppra och låt marinera medan salladen görs.

2
Dela och kärna ur gurkan och skär den i långa strimlor med mandolin eller osthyvel. Skölj och skiva tomaterna och paprikan. Skala och skiva löken. Fördela allt på fyra tallrikar. Smula över fetaost och lägg på oliver.

3
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek kycklingen ett par minuter per sida tills den är genomstekt. Ta upp på skärbräda och låt vila.

4
Ringla vinäger och olja över salladerna, strö över resten av oreganon och salta och peppra en aning.

5
Skiva upp kycklingen och toppa med den.


Kommentar:
Banka ut kycklingen tunt så blir den snabbt klar och riskerar inte att bli torr. Lägg den skivade rödlöken i kallt vatten en stund om den är stark.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top