Kycklingfilé med cashewnötter och paprika

Du behöver 2 dl cashewnötter (120 g) 1 dl matolja 400 g kycklingfilé 1 msk sesamolja 1 tsk salt 2 tsk potatismjöl 2.5 msk matolja...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl cashewnötter (120 g)
  • 1 dl matolja
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2.5 msk matolja
  • 1 st gul lök tunt skivad
  • 1 st morot tunt skivad
  • 1 st paprika röd i bitar
  • sojasås
  • salt och strösocker

Gör så här

1
Stek cashewnötterna i olja tills de får gyllenbrun färg. Ta upp och låt kallna på kökspapper.

2
Strimla kycklingfiléerna. Rör samman sesamolja, salt och potatismjöl och blanda med köttstrimlorna.

3
Låt dra 10 minuter.

4

5
Hetta upp olja i en wok eller stekpanna med hög kant. Stek kycklingstrimlorna hastigt tills de är precis genomstekta. Lägg upp på en tallrik. Stek lök, morotsskivor och paprika ett par minuter tills de är knappt mjuka.

6

7
Lägg köttstrimlor och nötter i pannan och blanda med grönsakerna. Smaka av med sojasås, salt och socker. Servera genast med ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top