Du behöver

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 4 st kycklingfil
  • 3 msk mango chutney
  • 4 dl bulgur
  • 1 st zucchini skivad
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk sambal oelek

Gör så här

1
Rör ihop yoghurt, citron och olivolja. Salta och ställ kallt. Värm ugnen till 200 grader.
2
Lägg kycklingfiléerna på en smord plåt. Salta och bred på mango chutney. Baka filéerna mitt i ugnen till 70 grader kärntemperatur, det tar 16–17 minuter.
3
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Fräs under tiden zucchini och vitlök i olivoljan.
4
Blanda den nykokta bulgurn med fräset. Krydda med sambal oelek och lite salt. Blanda i koriandern. Servera med yoghurtsåsen och kycklingfilén.

Kommentar:
Att baka kycklingfilén i ugnen ger ett mört och saftigt resultat. Bred på mango chutney, pesto eller tapenade och baka till en innertemperatur av 70 grader.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept