Kycklingfilé i pitabröd

Du behöver 3 st kycklingfiléer eller 350 g strimlad kyckling, från Kronfågel smör till stekning salt peppar och mexikansk chilikrydda 4 st pitabröd färska eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer eller 350 g strimlad kyckling, från Kronfågel
  • smör till stekning
  • salt peppar och mexikansk chilikrydda
  • 4 st pitabröd färska eller frysta
  • 2 dl blandad sallad
  • ärtskott
  • 1 st paprika strimlad, i valfri färg
  • 0.5 st gurka i stavar
  • 2 st tomater i skivor eller klyftor

Sås

2 dl crème fraîche alt gräddfil eller liknande
0.5 dl sweet chilisås
2 msk tomatpuré
1.5 msk hackat kryddgrönt persilja, timjan eller basilika

Gör så här

1
Dela kycklingfilén längs med i 4-5 delar. Stek dem i panna och krydda.

2
Blanda samman såsen och smaksätt med salt och peppar.

3
Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Lägg i kycklingbitarna med sås, sallad, och grönsaker. Servera resterande sås till.

4
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top