Du behöver
- 1,5 st rödlök
- 2 msk smör 1 + 1msk
- 2 st kycklingfilé välj helst minutfiléer
- 2 st hamburgerbröd
- salt och peppar
- paprikapulver
- 2 msk olivolja
- 400 g potatis
- sallad
Hummus
0,5 burk kikärtor ca 150 g
1 st vitlöksklyfta
4 skiva grön jalapéno
2 msk crème fraîche
2 msk hackad persilja
Gör så här
Hummus Mixa kikärtor, vitlök, jalapeño, crème fraiche och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Skala, dela och skiva löken. Stek den mjuk i smör och krydda med salt och peppar.
Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver. Stek den i smör, ca 5 minuter per sida.
Värm bröden och dela dem. Bred på hummusen. Lägg ihop burgaren med sallad, kyckling och lök.
Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och skär den i jämna stavar. Lägg dem i en skål med vatten. Ta upp och torka av i en handduk.
Blanda med olja och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga potatisen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den fått fin färg. Vänd några gånger under tiden. Krydda med salt och servera den till burgarna.