Kycklingburgare med hummus

Ny smak på burgaren med fräsch kyckling och hummus. Servera med hemlagade pommes.

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1,5 st rödlök
  • 2 msk smör 1 + 1msk
  • 2 st kycklingfilé välj helst minutfiléer
  • 2 st hamburgerbröd
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • 2 msk olivolja
  • 400 g potatis
  • sallad

Hummus

0,5 burk kikärtor ca 150 g
1 st vitlöksklyfta
4 skiva grön jalapéno
2 msk crème fraîche
2 msk hackad persilja

Gör så här

1

Hummus Mixa kikärtor, vitlök, jalapeño, crème fraiche och persilja. Smaka av med salt och peppar.

2

Skala, dela och skiva löken. Stek den mjuk i smör och krydda med salt och peppar.

3

Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver. Stek den i smör, ca 5 minuter per sida.

4

Värm bröden och dela dem. Bred på hummusen. Lägg ihop burgaren med sallad, kyckling och lök.

5

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och skär den i jämna stavar. Lägg dem i en skål med vatten. Ta upp och torka av i en handduk.

6

Blanda med olja och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper.

7

Tillaga potatisen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den fått fin färg. Vänd några gånger under tiden. Krydda med salt och servera den till burgarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top